Aktuality

Štátna filharmónia Košice spúšťa predaj abonentiek

Investujte do seba a zakúpte si abonentku na 56. koncertnú sezónu košických filharmonikov. Zvýhodnená sezónna vstupenka garantuje pravidelnú štvrtkovú dávku kvalitnej hudby, vlastné miesto v koncertnej sále a tretinovú zľavu oproti plnej cene lístkov. Abonentky na svojich majiteľov čakajú v pokladni Domu umenia od 9. do 30. septembra.

Abonentky Štátnej filharmónie Košice (ŠFK) sú finančne zvýhodnené vstupenky na koncerty sezóny 2024/2025. Ich predaj sa spúšťa v pondelok 9. septembra a potrvá do konca mesiaca. Minuloročným abonentom podrží ŠFK ich miesta do 19. septembra, po tomto dátume budú tie neobsadené zaradené do predaja. Od 1. októbra filharmónia sprístupní aj vstupenky na jednotlivé abonentné koncerty. Kúpite si ich na webe ŠFK alebo v pokladni Domu umenia.

S abonentkou myslíte kultúrne aj ekonomicky

Každý zo série dvadsiatich abonentných koncertov 56. sezóny patrí do abonentného cyklu. Návštevník sa rozhodne, či si zabezpečí „permanentku“ na štrnásť koncertov A cyklu, šesť B cyklu alebo ich kombináciu. Vyberie si aj svoju vlastnú stoličku v koncertnej sále spomedzi štyroch cenových kategórií. Nech už sú voľby potenciálneho abonenta akékoľvek, vždy ušetrí minimálne 33 percent oproti plnej cene lístkov – v niektorých prípadoch ide o vyše sto eur. Sezónna vstupenka je navyše prenosná. Ak jej držiteľovi okolnosti nedovolia zúčastniť sa koncertu, môže dávku umenia dopriať rodine či priateľom.

Dotknite sa hudby v 56. sezóne

Abonentka prináša svojmu majiteľovi predovšetkým dotyk s klasickou hudbou. Na živých koncertoch si môžete vychutnať kvalitný a často nekonvenčný program pod taktovkou renomovaných dirigentov a so sólistami, ktorých mená rezonujú v československom kontexte, v Európe či dokonca po celom hudobnom svete. Dirigentov a interpretov môže abonent spoznávať aj na predkoncertných stretnutiach v diskusii s uvoľnenou atmosférou, kde sa dozvie aj nuansy či pikošky o dielach a autoroch večera. Abonentka svojho držiteľa niekedy zavedie aj na koncert, ktorý by si inak nevybral – a často ho príjemne prekvapí.

Abonent ako člen filharmonickej rodiny

Pilierom programovej ponuky ŠFK sú abonentné koncerty. Ich dramaturgickú koncepciu v košickej filharmónii veľmi zodpovedne pripravujú pre svojich návštevníkov. „Výnimočné miesto medzi nimi majú ale naši abonenti a to nie len doslova, keďže im abonentka zabezpečí konkrétne miesto v sále, ale aj vo vzťahu k orchestru a celej inštitúcii. Abonenti sú súčasťou filharmonickej rodiny. Podporujú nás nielen tým, že pravidelne navštevujú naše koncerty, ale aj tým, že nám napíšu po koncerte svoje dojmy a neobávajú sa vyjadriť aj kritiku, názor či zaujímavý podnet. Sú to naši priatelia, ktorým na našej filharmónii záleží. My to veľmi cítime a vážime si to,“ hovorí generálna riaditeľka ŠFK Lucia Potokárová. ŠFK sa aj v 56. sezóne drží hesla Štvrtok je filka! Ak sa filharmonický deň stane neodmysliteľnou súčasťou vášho života, ŠFK na oplátku urobí váš život krajším a ušľachtilejším.

Abonentky ŠFK si zakúpite len v Dome umenia. Pokladňa je otvorená od pondelka do štvrtka, vždy predpoludním od 10:00 do 12:00 a popoludní od 14:00 do 17:00.  Abonentky sú v predaji prioritne od 9. do 30. septembra. K dispozícii budú ešte do 17. októbra, záujemcovia však môžu mať obmedzený výber, keďže ŠFK spustí 1. októbra voľný predaj vstupeniek na jednotlivé koncerty. Viac info na https://www.sfk.sk/predaj-vstupeniek/#abonentky.

Kontakt pre médiá:
Jana Tomalová, PR manažérka ŠFK
+ 421 918 802 101,
jana.tomalova@sfk.sk

 

Foto: Jakub Šimoňák

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore