Tlačové správy

Na oslavu 10. narodenín Košice Night Run prišlo 2000 bežcov a niekoľkonásobne viac fanúšikov

Košický Nočný Beh môžeme označiť za bežecko-hudobnú piatkovú párty, ktorú si už desiaty rok užívajú športovci aj návštevníci.

Piatková noc (6.9.) bola v Košiciach poriadne horúca. Nepostaralo sa o ňu len počasie ale aj športovci a ich fanúšikovia, ktorých do mesta vylákal 10. ročník Košice Night Run. Záujem o tento jedinečný beh rastie a niet divu, že si ho zabehnú väčšinou východniari. Rovnako lákavý je však pre bežcov z celého Slovenska a na štart sa tento rok postavili aj športovci z Česka, Nemecka, Talianska, Ukrajiny, Švajčiarska, Poľska, Maďarska či Švédska.  Najstarším účastníkom behu bol 83-ročný Milan Poláček z Košíc. Najmladších by sme našli v kategórii do 15 rokov, ktorá bola v jubilejnom ročníku aj ocenená. Hlavný organizátor podujatia Marek Petráš z Rádia Košice vyzdvihol hneď niekoľko míľnikov: „Úprimne, ja si myslím, že prekonal na každom fronte samý rekord, od počasia až po počet účastníkov a stageov. Som veľmi rád, že celú túto atmosféru excelentnosti umocnili nielen bežci, ale aj všetci návštevníci Starého mesta.“

NAJRÝCHLEJŠÍ  NA 10K

Za zvuku bubnov, energickej hudby, ohňových chrličov či živej kapely v mužskej kategórii na 10 kilometrov triumfoval Ludvig Herich s časom 00:33:33: Prvá päťka sa behala komfortne, snažil som sa to držať s päťkármi. Už aj tam boli nejaké krízy, v tej druhej polovici sa ospravedlňujem, ak som do niekoho drgol, išiel som po víťazstve, som taký bojovný typ, vypínam sa až v cieli, verím, že to pochopia.“ Druhá priečka patrila Tomášovi Mušinskému (00:33:50). Tretie miesto obsadil Jozef Urban (00:34:27).

Najrýchlejšou ženou sa na 10-kilometrovej trati  stala Jarmila Kravcová, ktorá to zabehla s časom 00:37:32: Úžasná atmosféra, som rada, že som prišla, a to sa priznám, že nemám rada večerné behy. Ale musím povedať, že si stále spravím aj osobák. V prvej polovici to už vyzeralo na osobák, ale v druhej sa mi trošku plietli ľudia do cesty, už sa nedalo zrýchliť. Ale naozaj, úžasná atmosféra, určite tu nie som naposledy.“ Pomyselné striebro si odniesla Denisa Balúchová (0:39:35). Bronz patrí Kataríne Labašovej (00:41:36).

PODĽA VÍŤAZKY 5,5 KM JE TO NAJLEPŠÍ BEH

Spomedzi žien zvíťazila na 5,5 km Veronika Kozáková, ktorá jedno kolo zabehla za 00:21:51: Bol to masaker, išla som na osobák, takže som sa musela veľmi snažiť a mala som aj konkurenciu, takže som musela mať aj záverečný rýchly kilometer.  Ale tá atmosféra je neskutočná, milujem tú hudbu, čo je všade, svetlá, to, že je to v noci, že je tu toľko ľudí, najlepší, je to najlepší beh.“ Striebro patrí Miriame Kmecovej (00:22:27) a tretie miesto obsadila Petra Šamuláková (00:22:44). Kompletné výsledky si môžete pozrieť na tomto linku.

Na kratšej 5,5-kilometrovej trati bol najrýchlejší Dominik Hutka, čas 00:17:54 mu priniesol dostatok endorfínov aj výhru. „Som šťastný, že sa to podarilo. Išiel som s nejakými predstavami, že by sa to mohlo podariť a podarilo sa. Chalani to dobre odtiahli postupne a ja som to len udržal do konca.“ Ako druhý dobehol Michal Lami (0:18:30). Bronzovým bežcom je David Kocsis (00:18:36).

NAJRÝCHLEJŠIE TÍMY A KATEGÓRIA DO 15 ROKOV

Spomedzi tímov bodovali na 5,5 km trati bežci z MEDRUNNERS s časom 00:19.00. Na desaťkilometrovom okruhu bodoval tím RUNNING PEŠIACI s časom 00:33:59.

V jubilejnom ročníku sa organizátor rozhodol oceniť aj kategóriu do 15 rokov. Najrýchlejší bol  Leonard Böhmer (00:20:40). Ako druhý skončil Matúš Jendzelovský (00:22:57). Tretiu priečku obsadil Lukáš Genčúr s časom 00:23:12. Dievčatá si beh užili rovnako a s výsledkami vôbec nezaostávali. Najrýchlejšia v kategórii do 15 rokov bola Nela Habasová (00:23:39). Ako druhá skončila Tamara Riesová (00:24:52). Na tretej pozícii skončila Olívia Olšová (00:26:33).

HUDBA AKO NAJLEPŠÍ DOPING

Košický Nočný Beh organizuje Rádio Košice, čo znamená, že je to čiastočne aj hudobný beh. Aj v 10.ročníku bežcov sprevádzali hudobné pódiá, dídžeji či živá kapela THE COOLCATZ: „My hráme väčšinou covery. resp. sú to covery, ale v takom našom prevedení. To znamená, že je to živé, funkové. Je to gitara, basa, bubny a spev. Dokonalý spev (smiech). Takže sú to aj staré, aj nové veci. Čiže je tam aj Dua Lipa, aj Backstreet Boys atď.“ Práve hudba poháňala bežcov po celej trati. Opakom bubnov a energických rytmov od popredných dídžejov bola pokojná wellness zóna v Mestskom parku. Zvuky lesa, ezoterická hudba a efektné osvetlenie doprialo bežcom dokonalú prestávku. Novinkou tohto ročníka bola aj Spievajúca fontána hrajúca podľa playlistu Rádia Košice.

Košický Nočný Beh si nenechal ujsť ani primátor Košíc: „Je to dobrá hudba, dobrá zábava, veľa radosti, veľa úsmevu. Ak dokážeme z mesta urobiť atletický štadión, a to reálne robíme v Starom Meste, je to úžasné. Ja som si nikoho nikdy nevšimol smutného a uplakaného a toto sú tie dôvody, prečo takéto akcie treba podporovať,“ uviedol Jaroslav Polaček.

Košice Night Run je dokonalá bodka za letom. Už teraz je isté, že vstupuje do novej dekády, čakanie si môžete spríjemniť iným behom: „Jarnú bežeckú sezónu môžu bežci odštartovať na Košice Runway Run 26. apríla 2025. Samozrejme, opäť prvý septembrový piatok 5. septembra 2025 bude v poradí 11. ročník Košice Night Run,“ uzavrel Petráš.

Kontakt pre médiá

Mgr. Ivana GÁLL BAJEROVÁ

Floriánska 17, 040 01 Košice

Telefón: +421 55 729 59 60

E-mail: bajerova@radiokosice.sk

Web: www.nightrun.sk

 

 

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore