Tlačové správy

Štátna vedecká knižnica v Prešove má nového riaditeľa

Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky vymenovalo do funkcie štatutárneho orgánu Štátnej vedeckej knižnice v Prešove PaedDr. Ľubomíra Baláža. Funkciu prevzal dňa 16. októbra 2024 a bude ju vykonávať až do uskutočnenia výberového konania.

Nový riaditeľ knižnice, PaedDr. Ľubomír Baláž, nahradil Mgr. Petra Čekana, PhD., ktorý túto pozíciu zastával pred ním.

Nový riaditeľ, ktorý ukončil magisterské vysokoškolské štúdium na Prešovskej univerzite, má bohaté skúsenosti v oblasti kultúry a médií. Po dobu deviatich rokov pracoval na oddelení kultúry na Mestskom úrade v Bardejove, a štyri roky pôsobil ako riaditeľ Bardejovskej televíznej spoločnosti, s.r.o.

„Teším sa na nové výzvy, ktoré ma v tejto pozícii čakajú. Môj cieľ je prispieť k ďalšiemu rozvoju knižnice a jej služieb pre verejnosť. Súčasná situácia v knižničnej sfére vyžaduje inovácie a otvorený prístup k novým technológiám. Teším sa na spoluprácu so všetkými zamestnancami a partnermi knižnice,“ vyhlásil PaedDr. Baláž po svojom vymenovaní.

Štátna vedecká knižnica v Prešove je významným kultúrnym a vzdelávacím centrom, ktoré poskytuje široké spektrum služieb pre občanov, študentov a odborníkov.

Kontakt pre médiá:

PhDr. Renáta Šmidová

pevná linka: +421 51 2451127

mobil: +421 917 996 974

e-mail: projekt@svkpo.gov.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore