Aktuality

Siedmy ročník prešovskej fotovýstavy začal žiť

Fotovýstavu členov i nečlenov Regionálnej organizácie Slovenského syndikátu novinárov (RO SSN) v Prešove sa podarilo v piatok 18. októbra 2024 slávnostne otvoriť. V poradí siedmy ročník tak začal žiť aj verejne a to vo výstavnej sieni Slovensko-ukrajinského kultúrneho a informačného centra v Prešove (ul. Janka Borodáča 5). Po inštalácii reprodukcií fotozáberov, ktorú deň pred tým vykonal skúsený fotograf a dlhoročný kurátor mnohých podobných podujatí Ladislav Cuper, vznikla možnosť oboznámiť sa s dielami presne 25 autorov o. i. z Prešova, Humenného, Bardejova, Svidníka, Košíc (všetkých sme už uviedli v predchádzajúcej tlačovej správe pred otvorením výstavy).

Na výstave je z obsahového  hľadiska „všehochuť“. Vzhľadom na to, že autori sú alebo boli činnými pracovníkmi v médiách, tak dominujú reportáže. Viaceré snímky ukazujú krásu prírody, ale aj príťažlivosť zaujímavých miest v prešovskom regióne a v zahraničí. Práve tematickú rozmanitosť vystavených presne 104 záberov ocenil L. Cuper. „Víťazom“ fotovýstavy je tak každý, kto sa unúval a na výzvu výboru RO zapojiť sa do tejto akcie reagoval zaslaním  fotografií.

Ešte zopakujeme, že výstavu na tomto mieste bude možné vidieť do polovice novembra t. r. Presne 30 účastníkov slávnostného otvorenia tak nie sú a nebudú jedinými osobami, ktoré výstavu videli. Výbor RO potešila nielen takáto účasť, ale aj príjemná atmosféra počas otvorenia a následného malého pohostenia. Pracuje i na tom, aby celú túto kolekciu fotozáberov dostal aj do iných verejne prístupných priestorov v Prešove, ale i napr. v Bardejove a v Humennom. Na jej prípravu, tak organizačnú, ako aj materiálno-technickú, získala RO SSN v Prešove finančnú dotáciu z rozpočtu mesta Prešov a jej konanie podporil tiež Prešovský samosprávny kraj, firma PO CAR, s. r. o., Prešov a Rastislav Mochnacký.

(jj)

Foto z otvorenia: Peter Rázus, Ladislav Cuper

  

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore