Tlačové správy

SmartBooks získava ocenenie Via Bona od Nadácie Pontis a expanduje na český trh

Žilina, 7. august 2024 – SmartBooks, uznávaná vzdelávacia webová aplikácia, nedávno získala prestížne ocenenie Via Bona od Nadácie Pontis, v kategórii Spoločensky inovatívna firma, za osobný proaktívny prístup k zlepšovaniu školských výsledkov detí. Táto digitálna učebnica, ktorú vyvinul Peter Belan a jeho tím, sa dnes používa na viac ako 1000 základných a stredných školách na Slovensku ako aj individuálne v domácnostiach. Pri pravidelnom používaní pomáha žiakom dosahovať výnimočné akademické výsledky.

Ocenenie Via Bona je významným uznaním pre SmartBooks, ktoré potvrdzuje ich záväzok k zlepšovaniu vzdelávacieho procesu pomocou moderných technológií. Nasleduje po ocenení Digitálna jednotka z decembra 2023 a po získaní ocenenia Inovácia Žilinského kraja 2023 v kategórii inovatívna firma alebo startup za gamifikáciu vzdelávacieho procesu, prostredníctvom ktorej prinášajú učenie hrou všetkým žiakom na Slovensku.

Peter Belan, zakladateľ SmartBooks, hovorí: „Sme nesmierne hrdí na toto uznanie a veríme, že nám pomôže ďalej rozvíjať našu platformu a rozšíriť jej dosah. Našim cieľom je sprístupniť kvalitné vzdelávanie pre všetkých žiakov, bez ohľadu na ich sociálne alebo ekonomické zázemie.“

Platforma SmartBooks funguje ako osobný digitálny doučovateľ, ktorý výrazne zlepšuje kritické myslenie, čítanie s porozumením a dlhodobú pamäť žiakov. Systém je prispôsobený slovenskému učebnému plánu a pokrýva učivo od 0. do 9. ročníka základných škôl a vybrané predmety stredných škôl.

SmartBooks ako inovatívny projekt s pozitívnym spoločenským dopadom získal v júli 2024 dlhodobú finančnú investíciu od SmartFish, inovačnej platformy z významnej slovenskej investičnej skupiny Sociálni Inovátori. Je to potvrdenie správnosti záväzku rozvíjať udržateľné sociálne podnikanie.

Expanzia na český trh
Po úspešnom etablovaní na Slovensku sa SmartBooks pripravuje na vstup na český trh. Táto expanzia je súčasťou širšej stratégie spoločnosti na rozšírenie dostupnosti kvalitného vzdelávania v celom regióne. Českí žiaci a učitelia budú mať čoskoro prístup k tejto pokročilej vzdelávacej platforme, ktorá im pomôže dosahovať lepšie výsledky a efektívnejšie sa učiť. „Veríme, že naša platforma bude mať rovnaký pozitívny dopad na českých žiakov, ako ho má na Slovensku,“ dodáva Belan. „Tešíme sa na spoluprácu s českými školami a pedagógmi, aby sme spoločne podporili vzdelávanie novej generácie.“

Platforma je intuitívna a ľahko použiteľná, pričom poskytuje žiakom personalizovaný vzdelávací zážitok. Je navrhnutá tak, aby podporovala individuálny rast každého žiaka, čím sa zvyšuje ich motivácia a záujem o učenie.

Výhody pre učiteľov a rodičov
SmartBooks nie je len pre žiakov, ale aj pre učiteľov a rodičov. Učitelia môžu jednoducho sledovať pokrok svojich žiakov a prispôsobovať učebné plány podľa ich potrieb. Rodičia majú prehľad o tom, čo sa ich deti učia a ako postupujú, čo im umožňuje lepšie podporovať svoje deti v učení.

„Naša platforma prináša revolúciu v spôsobe, akým sa deti učia, a poskytuje učiteľom a rodičom nástroje, ktoré potrebujú na podporu akademického úspechu,“ hovorí Belan.

Budúce plány
Okrem expanzie na český trh má SmartBooks ambiciózne plány na ďalší rast. Spoločnosť pracuje na ďalších funkciách a vylepšeniach, ktoré ešte viac zefektívnia vzdelávací proces. Cieľom je poskytnúť najlepšie možné vzdelávacie nástroje pre každé dieťa, bez ohľadu na to, kde sa nachádza.

Kontakt:
SmartBooks
Peter Belan
E-mail: peter.belan@smartbooks.sk
Web: www.smartbooks.sk
FaceBook: www.facebook.com/smartbooks.sk

Komentáre

komentárov

Populárne na webe SSN

Hore